njam njam

Ukusan, a jednostavan za spremanje: Propržite povrće i meso i spremite savršeno mirisan rižoto (RECEPT)

Ako vam ne trepezi treba ukusan, a veoma sočan ručak, onda je vreme da pripremite savršenu proteinsku i vitaminsku bombu. 

foto: Shutterstock/gkrphoto

Sastojci:

 

  • 300 g pirinča
  • velika glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 200 g graška
  • 2 crvene paprike
  • 300 g belog mesa
  • začini po želji

 

Za zapršku:

 

  • 2 male kašike aleve paprike
  • 1 mala kašika brašna
  • 1 dl vode
  • malo ulja

 

 

Priprema:

 

Prvo je neophodno da povrće sitno isečete, a zatim krenete sa prženjem. Dakle propržite luk, zatim dodajte šargarepu, pa nekoliko minuta kasnije i grašak. 

 

Dok se sve to prži pored kuvajte pirinač kako bi mogli kasnije da ga pomešate sa već proprženim povrćem. 

 

Kada se povrće proprži u njega dodajte piletinu iseckanu na sitnije komade. Nakon toga dodajte i pirinač da se zajedno sa svim sastojcima krčka. Povremeno dodajite i vodu kako bi jelo ostalo sočno. 

 

Pred kraj propržite sastojke za zapršku i dodajte u rižoto. Još nekoliko minuta kuvajte i skinite sa vatre.