Nikad niste ni pomislili da omiljeno jesenje i zimsko povrće upotrebite na ovaj način, ali ono i te kako može da se uklopi i u svačiju omiljenu mediteransku kuhinju.
Jeste li znali da se u porciji od 100 grama špageta nalazi 157,7 kalorija, dok ista količina bundeve ima 26,1 kaloriju? Zanimljivo, da, ali kakve to ima veze, pitate se. Iznenadićete se — bundeva može da zameni ovu testeninu i pruži vam obrok kakav niste ni slutili da je moguće napraviti. Još ukusniji i neuporedivo zdraviji nego da ste se poslužili špagetama!
Sastojci:
- 400 grama bundeve
- 100 grama slanine
- 100 grama feta sira
- šaka crnih maslina
- 2 čena belog luka
- 1 manja glavica crnog luka
- maslinovo ulje, so, biber, origano, susam, mirođija po potrebi i ukusu
Priprema
Bundevu iseckajte štapiće koji treba da budu dugački i tanki — kao špagete. U duboki tiganj sipajte maslinovo ulje, pa pripržite crni i beli luk. Dodajte štapiće bundeve i sve zajedno pržite još 5 minuta da se štapići ne bi raspali.
Ako primetite da je bundeva previše omekšala, odmah je izvadite i sklonite sa strane, a ako je još uvek čvrsta, dodajte sitno seckanu slaninu i začine.
Na kraju pospite feta sirom sečenim na kockice i crnim maslinama.
Prijatno!