Izgledaju vrlo dekorativno, a ukus im je jedinstven i vrlo bogat. Ukoliko vam fali sitnih kolača na posnoj slavskoj trpezi, savršeno su i vrlo brzo rešenje.
Iz veganske kuhinje stiže nam mnogo recepata koji se savršeno uklapaju u domaću slavsku trpezu ukoliko je u pitanju posna krsna slava ili pada na dan posta. Najbolje od svega je što vam za pripremu ovih kolača ne treba ni rerna, ni mikser, pa čak ni mnogo vremena, a on ne sadrži ni gram šećera, pa će moći da se služe i gosti koji su možda na dijeti.
Sastojci:
- 1 šolja kokosovog brašna
- 2 kašike meda
- 2 kašike kokosovog ulja
- ½ šolje sitno seckanih badema
- sok od jednog limuna
- 2 kašike meda
- prstohvat kurkume
- listići sveže nane
Priprema
Stavite u blender kokosovo ulje, bademe i med, pa blendajte minut. Zatim sipajte limunov sok i malo kurkume i nastavite da blendate sve dok ne dobijete homogenu smesu.
Zatim pravite kuglice i valjajte ih u kokosovom bršanu, pa stvaite da odstoji u frižideru preko noći.
Ukrasite listićima nane pre serviranja.
Ništa jednostavnije!