tako fine i ukusne

Priprema je laka, a ne treba vam ni rerna: Čizkejk kiflice su najmekše slatko zadovoljstvo za nepca (RECEPT)

Mekane i slatkice čizkejk kiflice prave se veoma jednostavno, a sigurno će vas očarati ukusom

foto: Jaromir Klein/Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 g lisnatog testa
  • 220 g krem sira
  • 50 g šećera + 2 kašike šećera
  • kašičica ekstrakta vanile
  • kašičica cimeta
  • ulje za prženje

 

Priprema:

 

U prvoj posudi promešajte cimet sa dve kašike šećera.

 

U drugoj posudi mutite krem sir, pa mu dodajte 50 g šećera i vanilu.

 

Na radnu površinu nanesite brašna i razvucite tanko testo u krug i secite na trougliće (vucite nožem od sredine kruga ka ivici).

 

Trougliće mažite umućenim krem sirom, pa savijte u kiflicu, od šireg ka užem delu trougla.

 

Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte kiflice u vrelo ulje i pržite sa svake strane pola minuta do minut ili dok ne postanu zlatnobraon.

 

Izvadite iz ulja i poređajte ih na ubrus da upije višak ulja. Pospite šećerom i cimetom. 

 

Služite uz crveno voće.