Ukoliko pripremite mafine na ovaj način, dobićete mekano testo koje se topi u ustima!
Kada pripremate mafine na ovakav način, dobićete vazdušasto i mekano testo, a najbolja stvar je što vam rerna uopšte ni ne treba!
Njihov ključni sastojak je mleko, biće sasvim beli, a kuvaju se na pari.
Sastojci:
- 1 jaje
- 110 g brašna za kolače
- 85 g mleka
- 70 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 10 g neslanog putera
- prstohvat soli
- malo praška za pecivo
Priprema:
Jaje, vanilu i so pomešajte i kratko mutite. Dodajte šećer i umutite penasto. Brašno prosejte s praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Dodajte polovinu mleka i umutite žicom.
Dodajte preostalo mleko i istopljeni puter.
U aluminijumske kalupe stavite paprine kalupe za mafine. Sipajte smesu skoro do vrha, pa kuvajte na pari.
( Glossy )