za primer

Nije samo prava lepotica, već i OBRAZOVANA: Evo čime se bavi i kako izgleda ćerka Neleta Karajlića

Jana Janković živi u inostranstvu, a iako je bila talentovana za umetnost i scenu, ljubav prema životinjama odnela je prevagu

foto: Zorana Jevtić

Mada je Nenad Janković, mnogo opznatiji pod pseudonimom Nele Karajlić, jedan od simbola rok i glumačke scene stare Jugoslavije, o njegovoj porodici malo toga se zna.

Pre dve i po godine je Nele u Skupštini grada primio nagradu Momo Kapor, a na dodeli su ga pratili njegovi najmiliji. Nele je po nagradu došao u društvu supruge Sanje i naslednikaa ro je jedna od retkih prilika da smo Neleta mogli da vidimo u društvu porodice.

 

O sinu Srđanu govorio je da je student američkog "Mount Mercy" univerziteta, a Neletova supruga Sanja ispričala je kako je njihova ćerka Jana veterinar.

 

Moja ćerka je veterinar, naučnik je. To jako voli. Sin je dosad bio fudbaler, ali, kako krv nije voda, sada je otišao na master studije režije u Berlin — otkrila je za "Premijeru" Sanja Janković, muzičareva supruga.

 

Jana Janković je svojevremeno krenula stopama svog oca, negujući umetničku crtu i talenat. Ona je uporedo sa osnovnom i srednjom školom pohađala i baletsku školu, te je čak igrala i u nekoliko predstava u Narodnom pozorištu.

 

foto: Instagram Printscreen

Ipak, ljubav prema životinjama je naposletku prevagnula, te je Jana upisala Veterinarski fakultet u Beogradu, a nakon završenih studija ona se zaposlila u Nemačkoj. Lepa Jana danas živi i radi u Švajcarskoj.