Verovatno ste do sada probali razne načine pripreme palačinaka, ali sada ćete se oduševiti ovim novim receptom za pripremu istih.
Zavrnite rukavi i na najjednostavniji način pripremite ukusne palačinke koje možete filovati bilo kojim namazom.
Sastojci:
- 25 ml mleka
- 2 jaja
- pola limuna
- vanilin šećera
- 35 g brašna
Priprema:
Prvo je potrebno da umutite jaja, a zatim u njih dodajte mleko. Kada se ta dva sastojka sjedine, postepeno dodajite brašno i pazite da vam se ne prave grumenčići.
U drugoj posudi umutite belance i u njega nacedite pola limuna. Kada belance bude kao sneg, dodajte jedan vanilin šećer i sve dobro umutite.
Nakon tog abelance dodajte u prethodno pripremljenu smesu sa žumancem i dobro izmešajte.
Kada se smesa sjedini kašikom ili kasicama za šaranje, istiskajte smesu u zagrejan i vrlo malo podmazan tiganj. Pecite palačinke sa obe strane dok ne porumene.