MOĆ PRIRODE

Plodnost, endokrini sistem, hormoni, energija: Čarobna PERUANSKA MAKA utiče blagotvorno na čitav organizam oba POLA

Ovaj lekoviti koren sa Anda koji raste na visi od 4000 metara vas može potpuno preporoditi uz jednu kašičicu dnevno.

foto: Profimedia

Zlatna peruanska Maka je izvanredno hranljiv i lekvoti koren sličan repi i u prodavnicama zdrave hrane možete ga kupiti u obliku praha koji se rastvara u vodi, jogurtu, smutiju i kapsulama koje se piju do dva puta dnevno.

 

Peruanska Maka ima blagotvorno dejstvo na čitav organizam, a pozitivno utiče na hormonski status, endokrini sistem, osteoporozu, umor, hronični stres, depresiju, tegobe sa mensturalnim ciklusima, plodnošću, pms - om, normalnog funkcionisanja organizma.

 

Ova moćna biljka je jak antioksidant i afrodizijak, te se preporučije i  muškarcima i ženama svih generacija i hormonskog statusa.

 

Damama doprinosi na ovaj način:

 

Ublažava simptome menopauze, pojačava plodnost, reguliše ciklus, čisti kožu, ovlažava sluzokožu, reguliše rad tiroidne žlezde, daje posebnu energiju i poletnost, podmlađuje ogranizam, možemo povoljno uticati na sprečavanje fibrocističnih pojava.

 

foto: Profimedia

Muškarcima doprinosi na ovaj način: 

 

Pojačava libido, potenciju, seksualnu želju, pokretljivost spermatozoida, smanjuje uvećenu prostatu, povećava izdržljivost, vitalnost, sprečava učestalo mokrenje.

 

Zlatna Maka je neškodljiva biljka koja nema kontraindikacije ukoliko se upotrebaljava u prepisanim količinama - kafena kašičica 5 g tokom obroka, a ne preporučuje se deci ispod 10 godina, trudnicama i dojiljama ukoliko nemaju preporuku lekara.

 

U Peruu ovim lekovitim korenom lečile su se mnogobrojne bolesti i zdravstvene tegobe, te je u upotrebi već deset hiljada godina.

 

Ona raste i cveta na u Andima na visini od 4000 hiljade metara, veoma je otporna i preživljava u veoma ekstremnim uslovima.

 

Obiluje mineralima, vitaminima, ugljenim hidratima, aminokiselinama, vitaminima B, C, E,  jodom, fosforom, magnezijumom.  SadRži do 70% ugljenih hidrata, 10-14% proteina, 8% dijetetskih vlakana i oko 2% masti.

 

Maka obiluje i sa četiri jedinstvena alkaloida – macaina 1, 2, 3, 4 koji nikada nisu viđeni u drugoj biljci i korenu.