Nećete se pozaliti na vreme koje vam je potrebno da spremite ovaj ukusan ručak, jer ono šta dobijete će biti nešto najlepše šta ste ikada probali.
Zavrnite rukave uz malo kulinarskog umeća spremićete piletinu u sosu sa pregršt začina koji će vaša čula ukusa raspametiti.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike ulja
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kesice praška za pecivo
- malo tucane paprike
- na vrh kašičice bibera
- ravna kašičica karija
- 1 kašičica origana
- 4 kašike brašna
- 800-900 grama belog pilećeg mesa
- 200- 250 ml ulja
Prirema:
Pre no što počnete sa priupremom, prvo iseckajte meso na kockice.
Zatim je vreme da pripremite marinadu za meso. Dakle, umutite prvo jaja, pa postepeno dodajite sve začine, ali pazite kada budete dodavali brašno da vam se ne stvaraju grumenčići.
Nakon toga je potrebno da u sastojke ubacite prethosno iseckano meso, da sve dobro promešate, a zatim stavite u frižider na sat vremena, a možete ostaviti i da prenoći.
Kada meso odstoji, kašikom vadite smesu i spuštajte na zagrejano ulje i pržite oko 4 minuta sa jedne strane, a zatim isto toliko i sa druge strane.