Ovaj recept za proju svima uspeva, možete ga izmeniti da bude i postan, a sigurno je da će vas oduševiti!
Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju iliti projaru. Kada je mekana, nema joj ravne, a odlična je i sa sirom, slaninicom, mladim lukom... Bilo kojim slanim dodatkom koji će joj oplemeniti ukus.
Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, a i tada će biti neodoljivo ukusna. Ovu smesu izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama. Probajte i recept za proju iz tiganja!
Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa mešavinom heljdinog i speltinog, a mleko iz recepta možete zameniti jogurtom ili vodom, ili čak kombinovati sve troje.
Sastojci:
- 3 jaja
- šolja ulja (ili šolja istopljene masti)
- 3 šolje mleka (jogurt/voda)
- 3 šolje brašna
- 3 šolje kukuruznog brašna
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
Umutite sve sastojke. Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.
Po želji, dodajte susam po vrhu, a možete dodati i zdrave čia semenke.