magija na tanjiru

Moćan spoj sira i paprike: Najslasniji CRVENI PESTO SOS ― i za testeninu, i za mazanje, i uz meso (RECEPT)

Ovaj neobičan sos priprema se vrlo jednostavno, a interesantan je miks mediteranskih začina i ukusa. Vrlo je praktičan, pa se može koristiti na bezbroj načina, ali jedno je uvek isto: ne možete omanete s njim i uživaćete u svakom zalogaju!

foto: Shutterstock

Iznenadiće vas koliko je lako, a koliko ukusno! Ukoliko ste ljubitelj mediteranske kuhinje, ovo će postati vaš omiljeni sos.

Sastojci:

 

  • 4 velike pečene paprike
  • so, biber po ukusu
  • 50 grama bosiljka
  • 100 grama oraha
  • 70 mililitara maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 60 grama rendanog sira po ukusu, idealno parmezana
  • 3 kašike soka od paradajza


Priprema


Očistite paprike i stavite ih u blender, pa dodajte luk, maslinovo ulje, sok od paradajza, začine, so i biber. Orahe sitno isecite i proprižite u tiganju podmazanom maslinovim uljem. Malo blendajte, pa stavite i orahe i na kraju bosiljak i sirće. Blendajte, pa dodajte sir i blendajte još vrlo kratko.


Prelijte u činijicu.


Možete služiti ovu mešavinu na mnogo načina ― kao sos za pastu, kao namaz, ali i kao dodatak uz neko jelo na bazi mesa.