jednostavna priprema

Mekan, sočan, SVIMA se dopada: Jesenji recept za hleb-kolač od žute bundeve

Sočno slatko zadovoljstvo od bundeve se pravi veoma lako, a garantovano će vam prijati uz kafu ili čaj!

foto: Shutterstock

Kada se ubaci u proverene recepte, bundeva dobija najlepši ukus, bilo da je u pitanju potaž, pita ili preukusan slatki kolač! 

 

 

Ovaj hleb-kolač od bundeve se pravi brzo, ima ukus cimeta, a u ustima se topi...

 

Sastojci:

 

1. 

 

  • dve velike šolje brašna
  • 1 kafena kašičica sode bikarnone
  • pola kafene kašičice soli
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 3 kašičice cimeta

 

2.

 

  • 170 g margarina
  • 1,5 velike šolje šećera
  • 2 jaja

 

3.

 

  • 400 g bundeve, sitno izrendane

 

 

Priprema:

 

Pomešati sve sastojke iz prvog dela.

 

Margarin, koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sjediniti s jajima i šećerom. 

 

Pomešati sve tri smese.

 

Peći u plehu (20x10x6) na pek-papiru na 160 stepeni oko 65 do 75 minuta, ili dok ne vidite da je pečen.