prste da poližete!

Ne može ni mekše ni slasnije! KOREJSKI HLEB SA SIROM traje danima i NEODOLJIVOG je ukusa (RECEPT)

U poslednje vreme na internetu nema popularnijeg recepta od ovog mekavog peciva čiji se topljeni sir razvlači i miluje nepca

foto: Youtube Printscreen

Možete ga jesti uz obrok, ali on može da bude i jedino u čemu uživate za doručak ili večeru! Korejski hleb sa sirom je neodoljivo pecivo izuzetne mekoće i ukusa, koje proteklih meseci dominira društvenim mrežama, a svako ko ga je probao kaže da je nemoguće da vam ne uspe.


Sastojci:

 

  • 1 veliki krompir ili dva manja
  • 250 grama brašna
  • 50 mililitara mleka
  • 7 grama suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika putera
  • 1 jaje
  • šaka peršuna (može i više po ukusu)
  • kačkavalj


Priprema


Oljuštite i dobro skuvajte krompir,pa mu dodajte mleko i napravite pire. Potom sipajte šećer i kvasac i mutite. Sipajte so, istopljeni puter, jaje i peršun i sve dobro promešajte, pa dodajte brašno. Nakon što dobijete kompaktnu masu, pokrijte i ostavite da odstoji dva sata, dok ne nadođe.


Podmažite uljem ili puterom posudu za pečenje, pa prelijte testo u nju.
Možete špatulom podeliti testo na delove i zatim ubaciti listiće kačkavalja između njih, a možete i da ubacite u posudu pola testa, potom poređate kačkavalj, pa da prekrijete ostatkom testa.


U svakom slučaju, pecite oko pola u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.


Uživajte u svakom zalogaju!

 

foto: Youtube Printscreen

Napomene

 

Umesto ili uz peršun, možete koristiti i ruzmarin i korijander. Najboljeg ukusa je čedar, a ako nemate žute sireve možete da upotrebite i mocarelu ili čak fetu. Hleb će ostati svež tri dana, a ako ga zamrznete možete da stoji i do tri meseca.