priprema se očas posla

Liči na musaku, ali je NEUPOREDIVO SOČNIJE: Zapečene svinjske šnicle s krompirom i kačkavaljem (RECEPT)

Ovaj ručak vam štedi vreme, a neverovatno je ukusan!

foto: PRINTSCREEN/YT/APPETITNO.TV

Za ručak možete napraviti i zdravu musaku od tikvica ili složenac od krompira i pavlake.

 

Sastojci:

 

  • 800 g krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 600 g svinjskog mesa
  • 200 g kačkavalja/trapista/gaude (rendano)
  • 150 g majoneza
  • 50 g senfa

  • 50 ml ulja

 

Priprema:

 

Krompir izrendajte, procedite od vode i poređajte na dno vatrostalne posude. Posolite i pobiberite po ukusu.

 

Preko poređajte naseckan crni luk (na krupnije) i prelijte uljem.

 

Meso nasecite na šnicle, izlupajte i stavite preko. 

 

Rendani kačkavalj pomešajte sa majonezom i senfom i prelijte preko.

 

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180°C nekih 45 minuta.