zalogaji koji se pamte

Može i BEZ MESA: Sočna, zdrava i jeftina MUSAKA OD TIKVICA od koje ćete se garantovano najesti (RECEPT)

Za izdašan ručak nije neophodno meso, a ova promena će svakako biti interesantna novina u vašem porodičnom jelovniku

foto: Shutterstock

Ukoliko uživate u ukusu mlečnih proizvoda i voleli biste baš njima da zamenite meso, ovakav ručak će vam se sigurno dopasti. Priprema se brzo, dugo nas drži sitima, a ukus je božanstven!


Sastojci:

 

  • 3 tikvice
  • 4 jajeta
  • 300 grama feta sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 dl ulja
  • 120 grama griza
  • 4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola kašike soli
  • peršuna, bosiljka, origana i bibera po ukusu
  • listići kačkavalja


Priprema


Zagrejte rernu na 200 stepeni.


Dobro operite tikvice, pa ih izrendajte, bez skidanja kore. Dodajte tome brašno i prašak za pecivo, pa promešajte, sipajte griz i ponovo promešajte. U odvojenoj činiji dobro umutite jaja, pa sipajte ulje i pavlaku, promešajte, pa sjedinite sa smesom od tikvica, brašna i griza. Nakon što dobijete kompaktnu masu, isecite na kockice feta sir i začine po ukusu, pa dobro promešajte.


Sipajte u prethodno podmazan pleh, pa poređajte preko listiće kačkavalja. Pecite oko 30 minuta.