Ako ovako pripremite picu, svi će tražiti parče više
Italijani jesu majstori za pravljenje pice, ali ne treba staviti po strani neke druge načine pravljenja jela od testa.
Sastojci:
- 2 kuvana krompira
- 1-2 jajeta
- 1 pakovanje kvasca
- 300ml mleka
- 200ml vode
- 1 mala kašika šećera
- so
- brašno po ptrebi
Priprema:
- Rastopiti kvasac u mleku, nakon čega ih treba dodati u prethodno umućen krompir sa jajima. Zatim dodati šećer i so, kao i brašno dok smesa ne postane konzistentna. Ostaviti da nadođe! Kada masa nadođe, rasklagijati testo i staviti ga u pleh. Zatim na njega narendati margarina, staviti kečap, sir, iseckanu slaninu, kobasicu, salamu itd. Kada pica bude upola pečena izvaditi je i preliti jajetom, pa opet vratiti u pećnicu dok ne dobije rumenu boju.
( Glossy )