RECEPT

Nenadmašnog je ukusa: NAJBRŽI i najjednostavniji recept za DŽEM IZ PLEHA

Ovakav džem se priprema brzo, lako, a obožavaćete ga i vi i vaša porodica

foto: Shutterstock

Pogledajte i recept za džem od aronije i jabuke, domaći džem od šljiva, džem od jabuka s ukusom karamele, ali i marmeladu od pomorandže i mandarine!

  

Sastojci

 

  • 2 kilograma voća po želji (breskve, nektarine, kajsije ili šljive)
  • opciono: kašika ili dve šećera (belog ili žutog)

 

Priprema


Voće operite, isecite na polovine, izvadite koštice, pa te polovine poređajte u pleh. Neka korica bude okrenuta na dole, a poprskajte šećerom po želji.

Pecite pola sata na temperaturi od 170°C. Voće treba da omekša i da otpusti višak vode.

 

U sterilisane vruće tegle ređajte voće i pritiskajte ga kako biste istisnuli vazduh. Možete dodavati i vanilin šećer, cimet, po ukusu.

 

Pazite, jer ovaj džem ne može predugo da stoji.