njami njami

Mekane, sočne i zadivljujućeg ukusa: Kada probate domaće PERECE pomutiće vam sva čula ukusa (RECEPT)

Sa malo brašna, kvasca i vašeg umeća napravićete preukusne perece koje će vas oboriti sa nogu

foto: Profimedia

Ako volite jela od testa koje možete u svakom trenutku degustirati, da l' to bila užina ili glavno jelo, zapišite ovaj recept jer će vam ove perece pomutiti um. 

 

Sastojci:

 

  • 800g brašna
  • 1 kvasac
  • 2,5dl mleka
  • 1 margarina
  • 180g ulja
  • 2 kašike soli
  • 2 jajeta
  • 1 kašika šećera

 

Priprema:

 

- U toplom mleku razmutiti kvasac, šećer i malo brašna. Zatim, ostatak brašna sipati u posudu za mešanje, dodati kvasac, ulje, so, ćumanca i margarin. Ovo sve zamesiti tako da se svi sastojci sjedina nakon čega testo treba razviti, napraviti perece i peći na 200 stepeni.