Iznenadiće vas koliko je jednostavna priprema ove domaće poslastice, a ukus je neverovatan spoj keksa, čokolade i jedne od omiljenih letnjih voćki
Mešavina ukusa čokolade i šljiva sve je popularnija u poslastičarstvu, a kako i ne bi kada je tako slasna! Dodajte tome keks, malo ruma i cimeta i imate očaravajuću tortu kojoj ćete se rado vraćati.
Sastojci:
- 400 grama keksa
- pola kilograma očišćenih šljiva
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 150 kristal šećera
- 2 decilitra vode
- pola kašičice cimeta
- 1 kašičica ruma
- 100 mililitara mleka
- 1 kesica šlaga
- sok od šljive
Priprema
Razmutiti dva pudinga u 60 mililitara vode.
Napraviti pire od šljiva, pa staviti u šerpicu sa šećerom, vodom i cimetom.
Staviti da se kuva, uz neprestano mešanje, pa kad proključa dodati dva pudinge i malo ruma.
Mešati sve dok se ne zgusne, pa skloniti s vatre.
Po plehu ređati red keksa prethodno kratko provučenog kroz mleko, pa red fila od šljiva, i tako sve dok ne potroši materijal.
Na kraju napraviti šlag, pa ukrasiti njime tortu po ukusu i na kraju isprskati sokom od šljive.