obožavaćete je

Požurite dok su ovako sočne: Božanstvena KEKS-TORTA SA ŠLJIVAMA koja se pravi za tili čas (RECEPT)

Iznenadiće vas koliko je jednostavna priprema ove domaće poslastice, a ukus je neverovatan spoj keksa, čokolade i jedne od omiljenih letnjih voćki

foto: Shutterstock

Mešavina ukusa čokolade i šljiva sve je popularnija u poslastičarstvu, a kako i ne bi kada je tako slasna! Dodajte tome keks, malo ruma i cimeta i imate očaravajuću tortu kojoj ćete se rado vraćati.

 

Sastojci:

 

  • 400 grama keksa
  • pola kilograma očišćenih šljiva
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 150 kristal šećera
  • 2 decilitra vode
  • pola kašičice cimeta
  • 1 kašičica ruma
  • 100 mililitara mleka
  • 1 kesica šlaga
  • sok od šljive


Priprema


Razmutiti dva pudinga u 60 mililitara vode.


Napraviti pire od šljiva, pa staviti u šerpicu sa šećerom, vodom i cimetom.
Staviti da se kuva, uz neprestano mešanje, pa kad proključa dodati dva pudinge i malo ruma.


Mešati sve dok se ne zgusne, pa skloniti s vatre.


Po plehu ređati red keksa prethodno kratko provučenog kroz mleko, pa red fila od šljiva, i tako sve dok ne potroši materijal.


Na kraju napraviti šlag, pa ukrasiti njime tortu po ukusu i na kraju isprskati sokom od šljive.