recept

Ne morate ga nikad više kupiti u pekari: Najbrži i najjednostavniji recept za HLEB BEZ GLUTENA

Od samo nekoliko sastojaka napravite hlebiće ili mafine koje ćete voleti, koji su zdravi, bez glutena!

foto: Shutterstock

Mafin-hlepčići bez glutena su odličan izbor kada želite da pojedete testo koje je zdravo, bez aditiva i glutena. Probajte i ove superukusne kiflice, a ako vas zanima da li ste intolerantni na gluten, ovo su simptomi koje ne smete ignorisati.

 

Sastojci:

 

  • pirinčano brašno 200 gr
  • prašak za pecivo 10 gr
  • gustin 30 gr
  • prstohvat soli
  • toplo mleko 180 gr
  • biljno ulje 20 gr

 

Priprema:

 

Sipajte pirinčano brašno. Dodajte prašak za pecivo, gustin. Prosejte u brašno. Dodajte prstohvat soli. Mešajte mutilicom. 

 

Sipajte toplo mleko i biljno ulje. Umešajte fino ručnom mutilicom dok ne dobijete glatku smesu.

 

Namastite kalup za mafine (silikonski najbolje). Kašikom sipajte testo. Ovako ćete dobiti hleb u obliku mafina, ali možete i sipati u pleh po svom izboru. Pecite 15-20 minuta na 200 stepeni.