bogato jelo

Pikatan, ukusan i sasvim drugačiji! PIVSKI GULAŠ koji će vas satima držati sitima (RECEPT)

Ovakav način pripreme svinjskog mesa obavezno morate da probate! Postoji mnogo načina za pripremu gulaša, a ovaj recept definitivno spada u najbolje

foto: Shutterstock


Sastojci:

 

  • pola kilograma svinjskog mesa isečenog na kocke
  • 2,5 decilitra tamnog piva
  • pola litra bujona (povrćnog ili mesnog)
  • ulje ili svinjska mast za prženje
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 velika šargarepa
  • pola kašičice ljute tucane paprike
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 2 kašike pirea od paradajz
  • so, biber, peršun, lovorov list po ukusu

 

Priprema


Zagrejte ulje u loncu ili dubokom tiganju, pa kratko propržite meso na jakoj vatri, tek dok ne promeni boju. Zatim sipajte sitno naseckan crni luk i sve zajedno krčkajte dok ne omekša, pa dodajte i sitno seckanu šargarepu i koji minut kasnije ljutu i slatku papriku.


Nakon kraćeg krčanja, sipajte pivo, a potom i pire od paradajza. Sipajte bujona tek toliko da pokrije sve sastojke, smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka makar sat vremena. Dodajte lovor list.


Dok se krčka, povremeno mešajte i dodajte bujona po potrebi.
Pri kraju sipajte so, biber i peršun.


Servirajte uz testeninu, kuvani krompir ili pirinač.