Osvežavajuća tortica koja će se posebno dopasti sladokuscima koji uživaju u kombinaciji mlečnih i čokoladnih ukusa
Sastojci
Za koru:
- 250 grama nekog čokoladnog keksa
- 130 grama maslaca
Za fil:
- 1 veza nane
- 6 punih kašika kristal šećera
- 300 mililitara mleka
- 300 mililitara slatke pavlake
- 150 grama crne čokolade
- 4 žumanceta
- 1 kašičica čaja od nane
- 1 kašičica zelenog čaja
Dekoracija:
- kugla sladoleda od kafe
- rendana čokolada
Priprema
Stavite čokoladu u kesu, pa u zamrzivač.
Otopite maslac, pa izblendajte s keksom. Kada dobijete finu i glatku smesu, utisnite je u kalup za torte.
Zagrejte mleko i slatku pavlaku, pa kad proključaju sklonite i dodajte sitno naseckanu nanu. Ostavite da odstoji sat vremena, pa procedite.
U dubokoj činiji umutite kristal šećer i žumanca, pa im dodajte prethodnu smesu s mlekom. Stavite na tihu vatru, dodajte kašičicu čaja od nane i kašičicu zelenog čaja i mešajte sve vreme. Neka bude na ringli pet minuta, nakon čega ćete ga skoniti sa šporeta i nastaviti da mešate dok se prohladi.
Izvadite čokoladu iz zamrzivača i nalupajte je čekićem za meso. Potom sitne komadiće iz kese izručite u smesu sa žumancima.
Sve sipajte na koru u kalupu.
Stavite da se zamrzne.
Ukrasite kuglama sladoleda i rendanom čokoladom. Služite uz kafu.