po receptu dive

Italijanska zavodnica je bila fenomenalna i u kuhinji: Predjelo s pečurkama kojim je Sofija Loren oduševljavala goste

Sofija Loren je znala da pripremi hranu koja je oduševljavala njene goste, a za ovo predjelo sa pečurkama nije vam potrebno nikakvo umeće u kuhinji. Pohvale neće izostati, a možete se pohvaliti da ste iskoristili recept slavne glumačke dive!

foto: Profimedia

Italijanska glumačka diva Sofija Loren bila je fatalna za jači pol, i to s razlogom. Od neverovatnih ljubavnih priča do njenih rola, niko nije mogao biti ravnodušan na nju.

 

Sofija je znala da je najbolji put do muškog srca preko stomaka, a umela je da pripremi jelo koje je iznova oduševljavalo njene goste.

 

U pitanju je predjelo sa pečurkama, neizostavno na njenoj trpezi.

 

Imamo i recept:

 

Sastojci

 

  • 1kg pečuraka
  • pola šolje iseckanih sirovih škampa

  • 2 kašičice usitnjenog mladog luka

  • 3 kašičice usitnjenog celera

  • 1/4 kašičice usitnjenog belog luka

  • 2 kašičice iseckanog peršuna

  • pola šolje prezli


Priprema

 

Operite pečurke, a potom uklonite stabljike.

 

Pomešajte škampe, luk, beli luk, peršun i celer. Začinite po ukusu, a možete dodati i sos od paradajza.

 

Pečurke punite smesom i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.