Staro i dobro poznato jelo kojem ćete se uvek rado vraćati
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mešanog mesa ( 2x samleveno)
- 1 glavica crnog luka (nije obavezno)
- 3 čena beloga luka
- 1 kafena kašika začina malo bibera
- na vrh noža sode bikarbone
- 1 kafena kašika slatke crvene paprike
- 1 kafena kašika tucane ljute paprike ulje
- 2 kašike mlake vode
Priprema
Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takođe pa dodati u meso, zatim sve začine može dve kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti, piše Stvar ukusa. Pokriti folijom pa staviti jedan sat da se hladi u frižideru.
Ohlađeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape.
Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.
Uz ćevape servirajte prilog po izboru, ali obavezno i sitno seckan luk.
( Izvor: Stvar ukusa )