prste da poližete!

UZ KROMPIRIĆE I HLADNO PIVO NEMA BOLJEG RUČKA: Slasni slatko-ljuti pileći bataci čiji se ukus ne zaboravlja (RECEPT)

Ova marinada je recept koji svaki porodični kuvar mora da ima

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • kilogram pilećih bataka
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • prstohvat ljute tucane paprike


Za marinadu

 

 

  • kašika meda
  • kašika senfa
  • decilitar maslinovog ulja
  • pola decilitra domaće rakije
  • šaka ruzmarina


Priprema


Batake posolite, pobiberite i po ukusu pospite ljutom paprikom. U dubljoj činiji izmešajte senf, med, maslinovo ulje, ruzmarin i rakiju.

 

Meso premažite ovom mešavinom i ostavite ga da odstoji najmanje sat vremena, uz napomenu da bi ih trebalo promešati bar jednom kako bi meso što bolje upilo sve sastojke.

 

Odležalo meso poslažete na zagrejani roštilj i pecite dok ne porumeni.