kremasto i slatko

AKO VOLITE KOKOS, ZA VAS NEMA LEPŠEG: Očaravajući domaći sladoled koji ćete praviti celog leta (RECEPT)

Laka priprema i tropska aroma čine ga savršenom letnjom poslasticom!

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 mililitara punomasnog mleka
  • 100 grama šećera
  • Na vrh noža soli
  • 300 mililitara pavlake za šlag
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • 150 grama sušenog kokosa

 

Priprema

 

Mleko, so i šećer pomešajte i stavite na srednju vatru, piše Mondo. Kokos podelite na pola, i jednu polovinu stavite u mleko. Neka provri uz povremeno mešanje, a onda sklonite s vatre i ostavite da odstoji pola sata.

 

Za to vreme, umutite čvrst šlag, dodajte mu ekstrakt vanile, procedite mleko i kokos iz njega bacite. Dodajte mleko i ostatak kokosa šlagu, promešajte dobro i prebacite u posudu za zamrzavanje. Neka odstoji u zamrzivaču najmanje četiri sata pre služenja.