zanimljivosti

NAZVALI SU GA LEKOM ZA KOVID! Novi italijanski sladoled o kojem ovih dana priča ceo svet

0

Dok se brojne italijanske male i velike firme suočavaju s finansijskim poteškoćama, jednoj đelateriji iz predgrađa Milana ne ide tako loše — stigli su i da predstave novi proizvod, i to vrlo, vrlo zanimljivog imena

foto: Profimedia
foto: Profimedia

S obzirom na to da jedva italijanska porodica godišnje prosečno potroši oko 70 evra samo na sladoled i da se u ovoj zemlji na ovu ledenu poslasticu ukupno da skoro dve milijarde evra, prema podacima italijanskog Instituta za statistiku, jasno je da sladoled ima važno mesto u životu Italijana.


Zato su se u ovim teškim vremenima tokom pandemije virusa korona dve poslastičarke dosetile da spoje aktuelnu krizu sa svojim izvanrednim proizvodom i da on postane velika marketinška vest u svetu. Tindara Spada i Eleonora Felisi, vlasnice đelaterije "Slatka strast" su, naime, novi sladoled od bele čokolade s kremom od lešnika i pistaća i s dodatkom trešanja nazvale — "Kovid-19, lek"!


One naglašavaju da njihov sladoled, naravno, ne leči kovid, bolest koju izaziva virus korona i da im je namera da kupcima izmame osmeh.

 

 

makonda-tracker