Dobro poznato jelo možete pripremiti i na ovaj način i obradovati celu porodicu još bogatijim ukusom
Sastojci:
- 500g mlevenog mešanog mesa
- 1 glavica crnog luka
- oko 300g plavog patlidžana
- oko 300g tikvica
- 2 jaja
- 50g brašna
- 400ml jogurta
- so, mešavina začina, ulje
Priprema
Na malo ulja izdinstati sitno seckanu glavicu crnog luka.
Dodati meso, naliti sa malo vode i dinstati dok meso ne bude upola gotovo. Tikvice i patlidžan očistiti i iseckati na kolutove. Posoliti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Od jaja, brašna i jogurta napraviti smesu kao za palačinke. Posoliti.
Vatrostalnu posudu malo nauljiti. Kolutove patlidžana umakati u smesu od jaja i poređati na dno vatrostalne posude. Rasporediti tako da utrošite sav patlidžan. Preko patlidžana staviti izdinstano meso sa lukom. Po potrebi ocediti od viška masnoće.
Tikvice takođe umakati u smesu od jaja i poređati preko mesa, vodeći računa da se utroši sav materijal. Preko tikvica preliti ostatak smese od jaja, začiniti po ukusu i staviti u rernu zagrejanu na 200C da se peče nekih 30-40 minuta, dok lepo ne porumeni.