Ovo jelo vole i bake i deke, ali i najmlađi, pravi se brzo i izuzetno je jeftino... Naučite, zato, još jedan recept za ukusni kačamak!
Gastronomska ponuda Ljubovije je bogata i raznovrsna. U ovom gradu je poznat Gastro festival, koji postoji duže od jedne decenije i zauzima značajno mesto u promociji azbukovačke kuhinje – hrane sa dušom. Starinska jela i recepti su zastupljeni u kuhinji ovog kraja, gde je etno turizam razvijen i gde svake godine dolazi sve veći broj turista.
Evo i jednog starinskog recepta: Azbukovački kačamak
U šerpu nasuti litar tople vode, posoliti,staviti pola supene kašike masti i staviti na šporet da provri.U posebnu činiju nasuti čašu vode i u njoj razmutiti projino (kukuruzno brašno), 8 do 10 supenih kašika brašna, da se dobije gusta kaša, i malo posoliti.
Kada voda u šerpi provri, dodavati kašiku po kašiku razmućene guste kaše i mešati. Kada dodamo svu kašu, mešati masu da se zgusne i sjedini. Krčkati jedno 5 minuta, skinuti sa šporeta, po ukusu dodati sir, kajmak, mleko.