Umesto da se klonite svoje omiljene namirnice, jednostavno odaberite ovu njenu varijantu i bićete i siti i zdravi.
Kardiohirurg Stiven Gandri, autor knjige The Plant Paradox, nije saglasansa stanovištem da treba jesti isključivo hleb od celih žitarica. Štaviše, on preporučuje hleb bez ikakvih žitarica, koji ne sadrži ni gluten, ni kvasac, ni soju.
Dr Gandri ističe da je reč o hlebu koji je najzdraviji jer ne sadrži lektine, proteine koji se teško vare i podstiču niz biohemijskih poremećaja i utiču negativno na postojeće upalne procese u organizmu.
Kako ovaj kardiohirurg objašnjava, tzv. jedva hleb pravi se od belanaca, kokosovog ulja, kokosovog brašna, bademovog brašna, brašna od lešnika i još nekoliko zdravih sastojaka. Jedna kriška ovako pripremljenog hleba sadrži svega tri grama belančevina i najzdraviji je hleb na svetu, smatra dr Gandri.