iz prirode

Supersnažan domaći ČAJ od samo jednog sastojka: NIJE sredstvo za mršavljenje, ali uz dijetu i fizičku aktivnost pomaže

0

Iako sam čaj od đumbira ne može da učini čudo za vaše zdravlje i stas, on vam može biti saveznik na putu ka mršavljenju

foto: Shutterstock, Shutterstock
foto: Shutterstock, Shutterstock

Priroda se pokazala kao veliki saveznik u očuvanju zdravlja, kao i u regulisanju telesne težine, a ove će vam biti vrlo značajne ako želite da se rešite masnih naslaga.


Čaj od đumbira


Gotovo da nema zdrave mešavine u kojoj jedan od ključnih sastojaka nije đumbir — ova gomoljasta biljka iz porodice ljiljana se kao lek koristila hiljadama godina. Poznata je kao odličan izvor kalcijuma, magnezijuma, vitamina B6 i C, a bogat je gingerolom, prirodnim sastojkom koji poboljšava rad creva, olakšava i podstiče probavu, ublažava nadutost, želučane tegobe i sprečava grčeve.


On će biti vrlo značajan u smanjenju napada gladi ukoliko ste u procesu gubljenja kilograma, a poboljšaće i termogenezu.


Naravno, ni đumbir vam neće pomoći da se viška rešite preko noći i ako pre šolje ovog čaja pojedete celu picu, ali će uz balansiranu i zdravu ishranu biti ogromna pomoć i ubrzati mršavljenje.

 

Limun, Đumbir, nana
foto: Profimedia

Kako se priprema?


Svež koren đumbira, veličine oko dva centimetra oljuštite i narendajte vrlo sitno. Potom ga prelijte s oko 250 mililitara ključale vode, a slobodno možete dodati nekoliko kapi limunovog soka.


Ovako pripremljen napitak gotovo je bez kalorija, a odličan način da ga koristite jeste kao zamenu za sok kada osetite potrebu za nekim osvežavajućim napitkom.

 

 

makonda-tracker