Čuveno poslastičarsko remek-delo zapravo možete napraviti u svojoj kuhinji
Sastojci:
- 500 ml punomasnog svežeg mleka
- 3 jajeta
- 200 g šećera u prahu
- 5 g vanilin šećera
- 500 ml punomasne slatke pavlake
- 1 pakovanje kondenzovanog mleka
- 150-200 g crne čokolade
Priprema
Jaja dobro umutiti sa 100 g šećera i vanilom. Polovinu svežeg mleka naliti u jaja, polako i uz neprestano mućenje mikserom. Nakon toga smesu od jaja naliti u preostalo sveže mleko i ponovo umutiti. Posudu staviti da se kuva nekoliko minuta na tihoj varti, mešati, pa nakon toga ostaviti da se u potpunosti ohladi.
Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u vazdušast sneg, pa je pažljivo dodati u smesu sa jajima, uz mućenje mikserom. Dolivati kondenzovano mleko, uz neprestano mešanje, a po želji dodati i još šećera u prahu.
Smesu prebaciti u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i ostaviti u zamrzivaču 3 sata. Tokom ovih 3 sata, 3-4 puta vaditi sladoled i mutiti ga mikserom. Na ovaj način se neće formirati kristali.
Prilikom poslednjeg mućenja, dodati i sitno izlomljenu crnu čokoladu.
Vratiti u zamrzivač i zamrznuti u potpunosti. Domaći sladoled servirati u obliku kuglica i po želji sa čokoladnim prelivom. Uživajte!