Odlično poznato starinsko jelo pripremljeno na novi način — i još ukusnije!
Ako želite laganiji ručak ili večeru, ovo je odličan predlog za vas, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
- oko 8 paprika svežih
- 300 g sira
- so po ukusu
- 2 kašike griza
- 2 jajeta
- 3 kašike ulja
- pola kašičice belog luka u prahu
- origano po ukusu
Priprema
Žumanca umutite sa izdrobljenim sirom, dodajte so, griz, ulje i začine. Posebno umutite belanca i lagano umešajte u smesu sa sirom i žumancima.
Punite paprike prethodno oprane i očišćene od peteljki i semenki.
Stavite u pleh obložen pek papirom. Premažite četkicom sa sasvim malo ulja i pecite u zagrejanu rernu na 200°C oko pola sata.
( Izvor: Stvar ukusa, Recept poslala Tanja Đorđević )