icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

UKUSNA MUSAKA OD CRVENE PAPRIKE SE MOŽE JESTI I HLADNA: Donosimo vas odličan recept i ideju za današnji ručak!

Sve sastojke možete pronaći u svojoj kuhinji.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

300 gr mlevenog mesa

6,7 crvenih paprika

3 čena belog luka

1 šargarepa

1 glavica crnog luka

1 kašika prezli

3 kašike paradajz pirea

so, biber, ulje i začini

 

Preliv:

 

2 jajeta

100 ml mleka

100 ml pavlake (može i pavlaka za kuvanje)

beli luk u granulama

 

Priprema:

 

Iseckajte crni luk i šargarepu i prodinstajte na malo ulja. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte meso sa začinima (so, biber i ostalo). Na kraju umešajte paradajz pire i ostavite sa strane. Ukoliko nemate smrznutu pariku, ispecite je i oljuštite.

 

Uzmite  posudu i nauljite je. Pospite prezlama ravnomerno po dnu i stavite pola parika. Preko njih pospite istnjeni beli luk. Zatim rasporedite meso, a preko njega ostatak paprika. Preliv spremite tako što umitite jaja, mleko, pavlaku i beli luk i prelijete preko musake.

 

jj
foto: Profimedia

 

Pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.