Ovaj slatkiš priprema se od jednostavnih sastojaka, a aromatičan je i vrlo ukusan
SASTOJCI
6 jaja
1 šolja šećera
4 kašike svežeg mleka
1 šolja kukuruznog griza
1 šolja brašna
narendana kora jednog limuna
1 kesica vanilin šećera
2 prstohvata cimeta
ZA SIRUP
2 i 1/2 šolje šećera
2 i 1/2 šolje vode
sok od 1/2 limuna
50 g maslaca
2 štapića vanile
kokosovo brašno za posipanje
NAČIN PRIPREME
Mutite jaja sa šećerom 10 minuta, dok smesa ne postane vazdušasta. Dodajte mleko i kukuruzni griz i mešajte lagano, dok ne upije. Nakon toga dodajte brašno sa vanilom, cimetom, narendanom korom limuna.
Mešajte lagano da smesa ne padne. Sipajte smesu u namazanu posudu srednje veličine i stavite da se peče na 175 stepeni 30-35 minuta.
Izvadite već ispečeni koh i ostavite da se prohladi. Prelijte sirupom, koji se sprema na sledeći način.
Skuvajte u odgovarajućoj posudi pomešane vodu i šećer 7 minuta, dodajte sok od limuna, maslac i sklonite sa ringle. Dodajte vanilu i ostavite da se i ona ohladi.
Nakon što prelijete koh sirupom, ostavite da upije 10 minuta i pospite kokosovim brašnom. Ostavite grčki koh u frižideru 4 sata pre nego što servirate. Ukus je neverovatan.