Možete ga ukrasiti topljenom čokoladom.
Sastojci:
27 komada piškota
200 ml mleka
Za fil:
2 kesice pudinga od vanile (80 g)
75 g šećera
500 ml mleka
100 g sirovih lešnika
30 g vanilin šećer
20 ml vode
250 g maskarpone sira
300 g šlaga
Za glazuru:
100 g čokolade
40 putera
30 g mrvljenih lešnika
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte na pek papir (3 reda po 9 komada).
Puding, mleko i šećer pomešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi. U maskrapone dodajte ohlađeni puding i umutite, a zatim dodajte šlag (koji ste umutili prema uputstvu) i sve lepo sjedinite.
U šerpicu sipajte lešnike, vanilin šećer i vodu. Propržite, pa usitnite u bleneru. To dodajte u dobijenu smesu i promešajte. Sipajte preko piškota i lepo rasporedite. Uvijte rolat i ostavite u frižideru sat vremena.
Otopite čokoladu sa puterom, pa glazurom ukrasite tortu.