uz glavno jelo

DA LI ZNATE KAKO SE PO "ZLATNOM PRAVILU" PRIPREMA KUPUS SALATA? Pratite ove korake i ukus će biti savršen!

Mnoge domaćice su vrsne kuvarice, ali kada dođe na red pravljenje salate onda nastaje problem.

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

kupus (sitno seckan)

so

ulje

sirće

šećer na vrh kašičice

peršun za dekoraciju

šargarepa rendana za dekoraciju

 

Priprema:

 

Ovo su sastojci za najobičniju kupus salatu, ali ono što će joj dati ukus kao iz restorana je redosled stavljanja sastojaka i dodatan trik na kraju.

 

1. Prvo sipajte u kupus so na vrh kašičice i isto toliko šećera. Izgnječite kupus rukama i ostavite da odstoji par minuta.

 

2. Sipajte ulje, da obloži salatu, pa potom i sirće. Promešajte i dodajte so na kraju.

 

So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, jer kako kaže naš kuvar, domaćice obično tu greše. Po inerciji prvo sipaju so u salatu, pa potom naliju sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno i praktično bude isprana uljem i sirćem.

 

foto: Profimedia