(RECEPT)

PRAVI SE LAKŠE OD ČIZKEJKA, A MAGIČNOG JE UKUSA: Slojevit desert sa JAGODAMA u čaši je SVE što vam je sada potrebno

Ukusna poslastica sa jagodama koja se lako sprema i obožavaćete je

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

600 g jagoda + 100 g za serviranje

100 g šećera

200 g krem sira

450 ml slatke pavlake

60 g šećera u prahu

150 g keksa s maslacem

 

Priprema:

 

Jagode operite, očistite i naseckajte na male komade. Prebacite ih u duboki tiganj, pospite šećerom i kuvajte na laganoj vatri 20-ak minuta.

 

Kad omekšaju, dodatno ih zgnječite drvenom kašikom i prebacite u čistu posudu, pa prekrijte plastičnom folijom. Pričekajte da se ohlade pre nego što započnete pripremu kreme.

 

U velikoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu u čvrsti šlag. U drugoj posudi umutite krem sir, pa mu dodajte četvrtinu pripremljenog (i ohlađenog) umaka od jagoda.

 

Kratko umutite da dobijete jednoličnu smesu, pa kašikom umešajte polovinu slatke pavlake. Prebacite pripremljenu kremu od sira i jagoda u jedan poslastičarski špric, a u drugi ostatak umućene slatke pavlake. Pripremite četiri čaše, grubo izdrobite keks s maslacem i krenite s nizanjem slojeva po ukusu.