Ako želite da svi hvale i uživaju u hrani koju ste pripremili, pogotovo kada su slavlja u pitanju, onda obavezno isprobajte ovu slanu tortu.
Sastojci:
430 g slanih rozen kora (8 kora)
700 g kisele pavlake
100 g krem sira
150 g majoneza
so
250 g šunke
4 jajeta
100 g kiselih krastavčića
150 g tvrdog sira (kačkavalj, gauda…)
Priprema:
Skuvajte jaja i ostavite ih da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. Pomešajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir. Odvojte oko 350 g fila sa strane (za dekoraciju). Ostatak fila podelite na dva jednaka dela.
U jednu polovinu dodajte rendana jaja i šunku. U drugu polovinu dodajte rendane krastavčiće i 100 g kačkavlja. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru – fil sa šunkom i jajima – kora – fil sa krastavčićima i kačkavljom sve dok ne utrošite materijal. Na kraju treba da bude kora. Preko kore stavite krpu ili foliju i stavite knjigu ili neki teret. Ostavite najmanje 30 minuta.
Nakon toga celu tortu premažite sa filom od pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Preko pospite rendani sir.
Isecite na kockice ili štanglice.