nestaće za tren

BILO ZA VASKRŠNJU, BILO ZA SLAVSKU TRPEZU: Recept za SLANU ROZEN TORTU koja je savršeno predjelo i MAGIJA UKUSA

Ako želite da svi hvale i uživaju u hrani koju ste pripremili, pogotovo kada su slavlja u pitanju, onda obavezno isprobajte ovu slanu tortu.

ilustracijafoto: Shutterstock

Sastojci:

 

430 g slanih rozen kora (8 kora)

700 g kisele pavlake

100 g krem sira

150 g majoneza

so

250 g šunke

4 jajeta

100 g kiselih krastavčića

150 g tvrdog sira (kačkavalj, gauda…)

 

Priprema:


Skuvajte jaja i ostavite ih da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. Pomešajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir. Odvojte oko 350 g fila sa strane (za dekoraciju). Ostatak fila podelite na dva jednaka dela.

 

U jednu polovinu dodajte rendana jaja i šunku. U drugu polovinu dodajte rendane krastavčiće i 100 g kačkavlja. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru – fil sa šunkom i jajima – kora – fil sa krastavčićima i kačkavljom sve dok ne utrošite materijal. Na kraju treba da bude kora. Preko kore stavite krpu ili foliju i stavite knjigu ili neki teret. Ostavite najmanje 30 minuta.

 

Nakon toga celu tortu premažite sa filom od pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Preko pospite rendani sir.

 

Isecite na kockice ili štanglice.