BRZO I LAKO SE PRAVI

TRADICIONALNA ŠPANSKA TORTILJA: Najjeftiniji ručak koji će ljubitelji krompira — malo je reći — OBOŽAVATI (RECEPT)

Ukoliko niste sigurni šta biste mogli da pripremate za ručak, probajte tortilju od krompira, zasitno i brzo jelo od sastojaka koje svi imamo u kuhinji

foto: Shutterstock

SASTOJCI

4 srednja krompira
1 veća glavica luka
4 jaja
6 velikih kašika maslinovog ulja
so i biber

 

PRIPREMA

 

Ogulite i naseckajte krompir na manje kocke, luk naseckajte na sitno.

 

3 kašike ulja zagrejte u tiganju, ubacite luk i dinstajte. Dodajte krompir i nastavite sa dinstanjem. Začinite i sklonite sa šporeta kad se zapeče.

 

U dublju činiju razbijte jaja, dodajte malo soli i izmutite. Potom dodajte u posudu zapečeni krompir s lukom i promešajte. 

 

U onaj tiganj u kome ste pekli krompir stavite 3 kašike ulja, a kad se zagreje, ubacite mešavinu jaja, krompira i luka.

 

Neka se peče na laganijoj vatri i bez mešanja, a kad vidite da je dno tortilje zapečeno, prekrijte tiganj tanjirom i okrenite ga, pa izvadite tortiru. Vratite u tiganj da se zapeče i gornja strana.