Idealan predlog za ručak ovog vikenda za sve one koji ne poste
Sastojci:
2 kašike maslaca
1 luk
1 kg mlevene junetine
500 g mlevene svinjetine
1,5 šoljica kuvanog pirinča
1 kašičica sitno naseckanog belog luka
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1 šoljica bujona
1 šoljica kiselog mleka
Priprema:
Zagrejte veliki lonac vode i posolite. Nožem odvojte tvrdi deo glavice kupusa pa celu glavicu stavite u lonac. Kuvajte oko 3 minuta dok kupus ne omekša, a listovi se mogu lakše razdvojiti.
Razdvojte kupus na listove i nožem pažljivo stanjite stabljiku na svakom. Propržite maslac, pa dodajte naseckani luk. Kad luk omekša, stavite ga na stranu da se hladi. Kad se luk ohladi, pomešajte ga s mlevenim mesom, kuvanim pirinčem i belim lukom pa dodajte so i biber.
Napunite listove kupusa mesnom smesom, pa ih savijte u rolnice, poput sarme. Složite ih u posudu za pečenje, prelijte bujonom, pa poklopite ili prekrijte folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.
Poslužite s kiselim mlekom i po želji pospite mlevenom paprikom ili čilijem.