domaće, fenomenalno

BEZ KVASCA, BEZ ČEKANJA! Ovako se prave najukusnije LEPINJE iz tiganja (RECEPT)

Vruću lepinju svi vole — bilo da je poslužite za doručak ili večeru, odmah će se razgrabiti sa stola.

foto: Shutterstock

Sastojci

 

Za testo:

 

200 ml kefira (sobne temperature)

⅓ kašičice sode bikarbone

½ kašičice šećera

½ kašičice soli

20 ml ulja

2 jajeta

430 g brašna

 

Za nadev:

 

280 g sulungi sira (možete da zamenite bilo kojim tvrdim sirom)

2 jajeta

biber

 

Za premaz:

 

50 g maslaca

 

Priprema:


Kefir i sodu bikarbonu pomešajte, pa dodajte šećer i so. Promešajte. Zatim dodajte jaja i prosejano brašno, promešajte malo varjačom, pa sipajte ulje. Lepo sjedinite varjačom, pa testo preručite na dobro pobrašnjenu površinu i umesite. Podelite testo na osam delova i oblikujte loptice.

 

Izrendani sir pomešajte sa jajima i biberom, pa sjedinite. Rastanjite lopticu malo prstima, ubacite krug sira i obmotajte testo okolo. Opet rastanjite da dobijete lepinju.

 

Stavite jednu po jednu lepinju u suv tiganj i poklopite. Pecite jednu stranu, pa okrenite i pecite drugu stranu. Gotove lepinje premažite maslacem.