Priprema se bez previše muke, a garantuje zdrav i vrlo ukusan ručak
Sastojci:
- 1,5 kg ribe koju želite
- 1 limun
- manja glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- pola vezice peršunovog lišća (može celerovo)
- kašičica rendanog đumbira
- malo bibera
- pola kašičice soli plus još da se posoli riba
- 100 ml maslinovog ulja (može i drugo)
Priprema
Ribu operite, prosušite, dobro posolite, zasecite nožem ili izbockajte čačkalicom da bolje upije marinadu.
Pripremite marinadu. Izrendajte crni luk, beli luk, koricu limuna, komadić đumbira, iseckajte peršunovo lišće pa sve izmešjate sa uljem, posolite i pobiberite. Marinadu prespite preko ribe i svaki kodmad dobro utrljate da marinada upije. Prekrijte i ostavite oko sat vremena može i duže (može se i odmah peći). Složite u tepsiju, premažite ostatkom marinade, još malo isprskajte limunovim sokom, ako želite stavite i kolutove limuna na ribu.
Prekrijte folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta, skinite foliju i ostavite još desetak minuta da se zapeče. Prijatno.