ne čekajte dane posta

OVA KOMBINACIJA OBEĆAVA! Ukusni pohovani fileti ribe s pivom koji se spremaju vrlo brzo i lako (RECEPT)

0

Bez obzira na to koju ribu odaberete, možete biti sigurni da vas čeka izdašan i nezaboravan ručak

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

  • 1 kg ribljih fileta
  • 400 ml piva
  • 8 kašika brašna
  • kašičica soli
  • 2 – 3 kašike ulja
  • brašno
  • prezla
  • susam i lan po želji

 

Priprema

 

Fileti bi trebalo da su poluzaleđeni. U toku pečenja će ispustiti vodu, ali neće svu i tako će ostati sočni.

 

Pivu dodati brašno i so, pa dobro umutiti da nema grudvica. Masa treba da je ređa, kao za palačinke. Filete posolite samo s jedne strane. Dok se zagreje ulje, fileti odstoje posoljeni.

 

Uvaljati svaki filet u brašno, pa u smesu s pivom, i onda u prezlu (kojoj ste po želji dodali susam i lan).

 

Spuštati u zagrejano ulje i peći s obe strane dok ne porumene.

 

Služiti s pirinčem s povrćem i limunom.

 

 

makonda-tracker