Bez obzira na to koju ribu odaberete, možete biti sigurni da vas čeka izdašan i nezaboravan ručak
Sastojci:
- 1 kg ribljih fileta
- 400 ml piva
- 8 kašika brašna
- kašičica soli
- 2 – 3 kašike ulja
- brašno
- prezla
- susam i lan po želji
Priprema
Fileti bi trebalo da su poluzaleđeni. U toku pečenja će ispustiti vodu, ali neće svu i tako će ostati sočni.
Pivu dodati brašno i so, pa dobro umutiti da nema grudvica. Masa treba da je ređa, kao za palačinke. Filete posolite samo s jedne strane. Dok se zagreje ulje, fileti odstoje posoljeni.
Uvaljati svaki filet u brašno, pa u smesu s pivom, i onda u prezlu (kojoj ste po želji dodali susam i lan).
Spuštati u zagrejano ulje i peći s obe strane dok ne porumene.
Služiti s pirinčem s povrćem i limunom.
( Izvor: Domacirecepti.net )