recept

TOLIKO SU MEKE DA SE TOPE U USTIMA: Rolnice sa sirom i spanaćem prave se SUPERBRZO, LAKO, a OBOŽAVAĆE ih cela porodica

Odličan predlog za doručak, večeru ili goste! Jednostavno se prave, ne oduzimaju mnogo vremena, a ukusom oduševljavaju!

foto: Shutterstock

SASTOJCI

 

1 pakovanje kora

2 jajeta (2 belanca za preliv i 2 žumanca za premazivanje)

1 čaša jogurta

1 jogurtna čaša mleka

pola jogurtne čaše ulja

Susam za posipanje

 

za filovanje: sir (150-200 grama) i spanać (odmrznut, dodajte u sir količinu po ukusu)

 

* čašu jogurta od 180 grama možete koristiti kao meru *

 

Ukoliko ne želite da stavite spanać, možete napraviti rolnice i samo sa sirom.

 

PRIPREMA

 

Čašu jogurta (od 180 grama) sipati u veliku činiju. Dodati jogurtnu čašu mleka. Dodati pola jogurtne čaše ulja. Dodati dva belanca (žumanca ostavite sa strane sa kasnije premazivanje). Promešajte.

 

Prvu koru posuti filom (ne kvasiti preterano obilno). Drugu koru pokvasiti sa otprilike 3 do 4 kašike fila. Na treću koru dodati malo fila, pa kada lepo premažete, dodajte na vrh kore, celom dužinom, smesu od sira i spanaća (prethodno posoljenu po ukusu). Urolajte.

 

Kada istrošite sve kore i smesu, stavite ih na pleh sa pek-papirom. Isecite rolnice nožem na pravougaonike približno jednake veličine.

 

U dva žumanca dodati kašiku do dve ili tri preostalog fila od jogurta, mleka i ulja. Promešati. Premazati rolnice četkicom. Dodati susama preko rolnica.

 

U prethodno dobro zagrejanu rernu stavite pleh i pecite na 180 stepeni dvadesetak minuta ili dok ne porumene lepo.