recept dana

PRIPREMITE UKUSNO TESTO, KOJE ĆE VAS OČARATI: Mađarske mekike, poznatije kao LANGOŠ!

0

Na njih možete staviti premaz od pavlake i kačkavalja.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

oko 1 kg brašna

40 g svežeg kvasca

3 kašike ulja

700 ml mlake vode

2 kašičice šećera

1,5 kašičica soli

ulje za prženje

Za premaz:

 

2 čena belog luka

3 kašike ulja

 

Još:

 

400 g kisele pavlake

400 g narendanog kačkavalja 

so

 

Priprema:


U posudu sipajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac i izmešajte. Postepeno dodajte brašno i so. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite na toplom da fino naraste. Nadošlo testo premesite i pravite manje loptice. Prekrijte ih da još malo odstoje, tek toliko dok čekamo da se ulje zagreje.

 

Svaku lopticu rukama razvucite i spuštajte u vruće ulje. Pržite sa obe strane dok fino ne porumene, pa vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. I tako do kraja, dok ne ispržite sve langošice.

 

Beli luk sitno izrendajte ili iseckajte i pomešajte sa uljem i premažite langošice dok su još vruće. Potom bogato namažite kiselu pavlaku, posolite i pospite sirom.

 

 

 

 

 

makonda-tracker