oduševićete se

PRAVE SE ZA 20 MINUTA I JAKO SU SOČNE: Dekorative i ukusne PUNJENE PEČURKE gotove za tili čas (RECEPT)

Izgledaju prelepo na stolu, a ukus ne zaostaje

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 400 grama krupnijih šampinjona
  • 2 kašike soka od paradajza
  • 100 grama nekog slanijeg kačkavalja
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soli
  • malo suvog začina
  • maslinovo ulje


Priprema


Odsecite drške šampinjona i temeljno ih operite, potom poređajte po vatrostalnoj posudi.


Pomešajte sitno seckan kačkavalj s pavlakom i sokom od paradajza, pa dobro promešajte.


U svaku pečurku sipajte po kapljicu maslinovog ulja i suvog začina, a zatim ih punite ovom smesom.


Pecite 20 minuta za 180 stepeni.

 

Evo još nekih ideja za ručak bez mesa...