Može i u posnoj i u mrsnoj varijanti, ali nema sumnje da će vam se svakako dopasti!
Potrebno je:
oko 600 grama brokolija
2 šargarepe
maslinovo ulje
1 puna kašika brašna
300 ml mleka ili vode
2 čena belog luka
soli, bibera, peršunov list
Priprema:
Brokoli oprati i pokidati cvetove i blanširati, možete i šargarepu. U šerpu staviti oko 50 ml ulja, pa kad se ugreje, ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i propržiti.
Dodavati polako mleko i mešati žicom da ne budu grudve. Posoliti i dodati bibera. Kuvati oko 3-4 minuta, pa skloniti sa šporeta. Brokoli i šargarepu posoliti i preliti malo uljem.
Tepsiju premazati uljem i poređati brokoli, a u sredini šargarepu. Preliti bešamel sosom, prodrmati i zapeći u rerni oko 20-25 minuta, na 200 stepeni.