Prave se brzo i lako, a ukus im je jednostavno božanstven!
Sastojci
Za ćufte:
500 grama mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 kašike putera
100 ml mleka
2 jajeta
100 grama prezle
Za sos:
2 kašike putera
4 kašike brašna
800 mililitara goveđe supe
200 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema
Izdinstajte sitno seckani crni luk na maslacu, pa ga sa masnoćom sipajte u veću činiju. Dodajte mleveno meso, jaja, mleko, prezle i so, pa umesite smesu. Ostavite je u frižideru sat vremena, a zatim rukama formirajte ćuftice, stavite ih u pleh koji ste obložili pek-papirom i pecite ih 20 minuta na 220 stepeni.
Za sos rastopite puter, dodajte brašno, mešajte pet minuta, a zatim lagano sipajte goveđu supu stalno mešajući. Pojačajte temperaturu, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite da provri.
Začinite solju i biberom, kuvajte još šest-sedam minuta, dodajte ćufte, pa krčkajte dok se sos ne zgusne.
Služite uz pire krompir.