ručak koji se pamti

KAD IH PROBATE, ZABORAVIĆETE SVE OSTALE: Predivne RUSKE ĆUFTE u slasnom sosu od pavlake (RECEPT)

Prave se brzo i lako, a ukus im je jednostavno božanstven!

foto: Shutterstock

Sastojci


Za ćufte:


500 grama mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 kašike putera
100 ml mleka
2 jajeta
100 grama prezle


Za sos:


2 kašike putera
4 kašike brašna
800 mililitara goveđe supe
200 mililitara pavlake za kuvanje


Priprema


Izdinstajte sitno seckani crni luk na maslacu, pa ga sa masnoćom sipajte u veću činiju. Dodajte mleveno meso, jaja, mleko, prezle i so, pa umesite smesu. Ostavite je u frižideru sat vremena, a zatim rukama formirajte ćuftice, stavite ih u pleh koji ste obložili pek-papirom i pecite ih 20 minuta na 220 stepeni.

 

Za sos rastopite puter, dodajte brašno, mešajte pet minuta, a zatim lagano sipajte goveđu supu stalno mešajući. Pojačajte temperaturu, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite da provri.

 

Začinite solju i biberom, kuvajte još šest-sedam minuta, dodajte ćufte, pa krčkajte dok se sos ne zgusne.

 

Služite uz pire krompir.