Smućkajte obrok za porodicu ili sebe od sastojaka koje već imate u frižideru ― i biće savršeno ukusno!
Potrebno je:
12 kriški hleba (odredite količinu koja vama odgovara)
300 g domaćeg kravljeg sira
150 g kačkavalja
3 jajeta
2 kašike ljutog ajvara
150 g suhomesnatog
origano
Priprema:
U dublju posudu staviti sir, pa ga viljuškom dobro izmrviti, ili ga krupno narendajte. Dodati tri jaja, sjediniti viljuškom, pa krupno narendati kačkavalj. Suhomesnato (šta imate) iseckati na kockice, pa dodati u smesu sa jajima i sirom. Ubaciti ajvar i origano (stavite još začina koje volite) i dobro promešati. So stavite po ukusu, ali proverite da li je sir bio slan.
Rernu uključiti da se zagreje, na 180 C. Hleb poređati u pleh, preko pek papira. Na svako parče hleba obilno naneti fil. Staviti da se zapeče, oko 15 minuta. Poslužiti toplo.